Ni var alldeles för få som läste vår första partiledarintervju – hoppas ni vill ändra på det

Har valfebern inte riktigt kommit igång än? Jag tycker att många fler borde läsa våra intressanta partiledarintervjuer.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS

Läsaren har aldrig fel. En helig regel i tidningsvärlden, där vi i ganska många år ägnat allt större intresse åt att i detalj titta på vad ni gillar och inte gillar.

Men i helgen tyckte jag faktiskt att ni hade helt fel, för en gångs skull. När vi publicerade den här valrörelsens första lokala partiledarintervju, då var ni inte särskilt entusiastiska. Besöksräknarna snurrade LÅNGSAMT, mycket långsammare än när vi skriver om brott, straff, nya butiker, mystiska rökringar på himlen, bostadsmarknad eller trafikkaos.

Ingen har skjutit startskottet

Man skulle förstås kunna tolka det som att vårt första intervjuoffer Stefan Gustafsson (S) inte upplevs spännande nog. Eller i värsta fall att vi på Mölndals-Posten är snett ute när vi satsar tid och resurser på kommunpolitik.

ANNONS

Jag tror dock snarare det handlar om att ingen riktigt har skjutit startskottet för den lokala valrörelsen än.

Så. Nu drar åtminstone jag mitt strå till stacken för att det där startskottet ska kunna avfyras. Läs partiledarintervjun med Stefan Gustafsson om du inte redan gjort det! Oavsett vad du tycker om honom och hans parti så är han en av två huvudsakliga kandidater till Mölndals finaste politiska uppdrag – ordförandeposten i kommunstyrelsen.

Mer allvar än kuriosa

Det finns alltså alla skäl att fördjupa sig i Tobias Holmgrens utfrågning. Den fokuserar mer på det allvarliga än på det lättsamma, precis som en bra partiledarintervju ska göra. Visst, du får reda på lite kuriosa också – som att Stefan Gustafsson hetsdricker Coca-Cola Zero.

Men framför allt får du veta varför Socialdemokraterna lämnade ifrån sig ett jättelikt ekonomiskt underskott i skolan 2018. Och du får veta vad S-toppen EGENTLIGEN tycker om privata alternativ i välfärden – och varför han anar att det kanske ändå inte blir helt och hållet som han vill med den saken.

Hjälp mig uppfylla visionen

Det bästa av allt är att detta bara är början. Ända fram till slutet av augusti kommer vi att publicera nya partiledarintervjuer – en för varje parti i kommunfullmäktige. Mitt lagom ödmjuka mål är att varenda prenumerant ska ha läst varenda intervju innan vallokalerna stänger den 11 september.

Hjälp mig gärna att uppfylla den visionen genom att klicka här och läsa den första! Och när du har gjort det får du gärna passa på att göra vår splitter nya lokala valkompass som vi presenterar ihop med kollegorna på SVT. Jag gjorde den – och blev faktiskt överraskad över vilket parti kompassen tyckte att jag skulle rösta på. Kanske får du också en ögonöppnare?

LÄS MER:Jag klarade Gothenburg Triathlon – men var långt efter Emma Knyckare

LÄS MER:Mölndalsspelen gjorde mig glad – att spela cup är en höjdpunkt

LÄS MER:Så får vi fler kvinnliga gatunamn i Mölndal – här är fyra starka kandidater

ANNONS