Patrick Borg är Årets Mölndalsbo 2023.
Patrick Borg är Årets Mölndalsbo 2023. Bild: Lotta Nyvall/Anders Ylander

Erika Arnadottir: Vilket engagemang för Årets Mölndalsbo – wow!

”Över två tusen röster kom in under den korta perioden om två veckor. Otroligt!” skriver Mölndals-Postens chefredaktör Erika Arnadottir.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
LocationMölndal|

Nu gör vi om succén Årets Mölndalsbo, basunerade jag själv ut i en krönika i början av november. Jag ska erkänna att jag kände mig något osäker inför publiceringen. Hur skulle det gå egentligen?

Men oj vad det gick! Över två tusen röster kom in under den korta perioden om två veckor. Otroligt!

Fast det är klart, är det egentligen en sådan skräll när det handlar om något så fint som att uppmärksamma en person som gör gott för andra, kan man ju tycka. Jag var dock ändå inte helt beredd på ert engagemang. Men engagemanget, det värmer. Och jag tror att det också värmer hos personerna som var nominerade, och förstås hos vinnaren av omröstningen.

ANNONS

Som ni har koll på var det fem personer man kunde rösta på, men vi hade ju fått in betydligt fler nomineringar än så. Mölndals-Posten har tagit del av några synpunkter kring urvalet: ”Hur kommer det sig att personen ni skrev om inte gick att rösta på?” och ”Varför har ni inte lyft fram den här personen?”. Svaret är något krasst, men för att tala klarspråk så fick inte alla plats. Ett urval gjordes av juryn bestående av Mölndals-Postens redaktion samt fjolårets vinnare av utmärkelsen, och därigenom sållades de fem finalisterna fram. Men med det sagt: vi planerar att utse Årets Mölndalsbo för 2024 också – och då kommer en ny chans! Men det tar vi i höst. Klart är att vi har mängder av Mölndalsbor, Kålleredsbor, Lindomebor och Hällesåkersbor som sprider inspiration och glädje, och dessa vill vi lyfta fram. Mölndals-Postens egna utmärkelse är en ypperlig chans att göra just det.

Det var fint att vi på Mölndals-Posten kunde vara med och sprida lite glädje också den första veckan i januari (Årets Mölndalsbo avslöjades ju faktiskt på sajten, i vår app och på våra sociala medier redan i lördags).

Inledningen på år 2024 här i Mölndal togs, som ni känner till, snabbt över av en explosion som hördes en bra bit utanför kommungränsen. Ett dåd som får det att vända sig i magen, och som innebär stora konsekvenser framför allt för boende. Det kommer ta månader att återställa huset, har fastighetsägaren berättat för oss. Restaurangägaren Fuad hade just tagit över den tomma pizzerian för att nysatsa när det smällde. Han lämnade lokalen minuter innan explosionen. Han hade änglavakt, liksom de boende i huset. Tack och lov att ingen skadades.

LÄS MER:Här överraskas Årets Mölndalsbo 2023 under träningen

LÄS MER:Succé för Årets Mölndalsbo 2023 – nu börjar omröstningen

LÄS MER:Så tänker Mölndalsborna efter explosionen i Bosgården

LÄS MER:Sprängningarna i Mölndal och Göteborg kan hänga ihop: ”Så nära i tid”

ANNONS