Succé för Årets Mölndalsbo 2023 – nu börjar omröstningen

Ännu en gång har nomineringarna flödat in till Årets Mölndalsbo. Efter viss diskussion har juryn – bestående av Mölndals-Postens redaktion och fjolårets vinnare Ida Johansson – enats om fem riktigt fina namn. I år med fler Lindomebor än någonsin.

ANNONS
|

Årets Mölndalsbo är en utmärkelse som ska gå till en person som gjort något positivt under året som gått, varit en inspiration för andra, eller gjort skillnad i människors liv. Bland nomineringarna har det nu valts ut fem kandidater som man kan rösta på. Kandidaterna, med nomineringar, kan du läsa om nedan.

Till och med den 31 december 2023 kunde ni läsare rösta. Omröstningen är nu avslutad.

De flesta av nomineringstexterna här under är av utrymmesskäl något förkortade.

Bild: Martin Björklund

Patrick Borg, Lindome: Föreningsikon

”Han är symbol för omtanke och engagemang och är en del av själva ryggraden i Lindome GIF. Hans ovärderliga insatser sträcker sig långt bortom fotbollsplanerna, vilka han som anläggningsskötare sköter med perfektion.
Genom sitt genuina engagemang och sin exceptionella förmåga att kommunicera med ungdomar och barn, rakt, ärligt och respektfullt, har Patrick inte bara format en enastående verksamhet utan även skapat en varaktig inverkan på samhället. Han sprider en positiv bild av Lindome och Mölndal i hela västra Sverige. Hans bidrag till att skapa en varm, inkluderande miljö har inte bara berört ungdomarnas liv inom klubben utan även lyft fram Lindome som en plats för gemenskap och positiv förändring.”
Bild: Tobias Holmgren

Sofi Pinnegård, Lindome: Hälsoentreprenör

”En inspirerande eldsjäl som lägger all energi hon har för att andra ska må bra. Driver flera bolag inom hälsa, har bland annat ett program som kallas "Soffpotatis till motionär" där hon gratis låter människor få en bra start för att förbättra hälsan på sitt företag Lindome Gym Hälsa.
Hon krockade 23 år gammal och vid 26 års ålder var hon utdömd av sjukvården. Hon har gjort en resa och klarat av att komma tillbaka och med den resan och kunskapen som hon har är hon en stor inspiration till andra.”
Bild: Lotta Nyvall

Johan Gärtner, Åby: Naturälskare

”En inspiration på sociala medier gällande natur och friluftsliv. Gör ett toppenjobb som anställd i Mölndals stad med driften av vandringsleder/vindskydd etcetera i kommunen. Åbybon blev också många tittares favorit i sin medverkan i tv-programmet Robinson.”
Bild: Ebba Bergström

Anna Forsberg, Lindome: Välgörenhetshjälte

”Anna har en outtröttlig energi och tar sig an medmänniskor med storm!
Inte nog med att hon har varit stödfamilj till en pojke i många många år, hon arbetar och har arbetat länge i Mölndals kommun med de som behöver extra hjälp och stöd. Hon gör det med stor passion och massor av kärlek!
Hon har även börjat driva Annas Energi de sista åren, där hon samlar gammal som ung för att träna tillsammans.
Hon har via dessa träningspass, bland annat, även engagerat både oss som tränar och människor runt omkring, så vi har med Annas ledning och pepp skänkt pengar till många olika bra välgörenhetsorganisationer, allt från Bröstcancerfonden till Min stora dag med många fler! Inget som varit möjligt utan Annas outtröttliga energi.”
Bild: Martin Björklund

Lars Nyrén, Lindome: Glädjespridare

”Han är väldigt engagerad i människor med funktionsnedsättningar av olika slag! Hans förmåga att få fram glädje och sång med alla är helt fantastiskt! Han tar tillvara på deras kreativitet på ett lysande sätt och många av deltagarna har fått ett socialt liv, tack vare Lars musikcirklar. Han har en förmåga att få med de människor han möter, även om de har svåra handikapp. Ett leende och ett vänligt ord, fullt av sång och musik, som förenar och gör att de som har en jobbig stund glömmer det för en timma eller två!”

LÄS MER:Ida Johansson blir Årets Mölndalsbo 2022: ”Så jädra tacksam”

LÄS MER:Sjuksköterskan som bytte jobb – Ingela Skarin Håkansson är Årets Mölndalsbo

LÄS MER:Joel Lundqvist drog storpublik till hockeybutiken i Krokslätt

LÄS MER:Fullsatt luciafirande på Hällesåkersgården

ANNONS