Padelboom: Nu öppnar jätteanläggning i Lindome

Nu slår dörrarna upp till ytterligare en padelanläggning i Lindome. Trots att det redan finns flera banor i kommunen tror grundarna att de kan locka folk.
– Det är en stor investering och vi har velat satsa på alla plan, säger medgrundaren Johan Cohn Linde.

ANNONS
LocationMölndal|
|

I början av maj började det byggas på den cirka 12 700 kvadratmeter stora fastigheten i Lindome. Vad som skulle komma att växa fram var den stora padelanläggningen Absolute Padel Club med totalt 12 nya banor, stora loungeytor och flera konferensrum.

Johan Cohn Linde, medgrundare av Absolute Padel Club (APC), har tidigare drivit både en fysisk butik och en webbbutik med padelutrustning. Att starta en egen padelklubb har funnits i tankarna länge och med insikt i branschen kändes det som ett naturligt steg att ta.

– Det är en stor investering och vi har velat satsa på alla plan. När vi började kolla på lokaler hade vi ambitionen att det skulle finnas plats för flera utomhusbanor, berättar Johan Cohn Linde.

ANNONS

Tredje anläggningen i Lindome

APC Padel Club blir den tredje padelanläggningen i Lindome. För bara några veckor sedan publicerade Mölndals-Posten en artikel om Erik Jorpes som då hade börjat bygga tre utomhusbanor vid Annebergsvägen i Lindome. Och sedan slutet av 2019 finns även Lindome Padel Club med sina fyra inomhusbanor.

LÄS MER:Tre nya padelbanor byggs i Lindome – ska stå klara i juni

Trots konkurrensen tror Johan Cohn Linde och kollegan Jakob Rosberg att de kan erbjuda en helhetsupplevelse snarare än bara möjligheten att komma och spela för att sedan direkt åka hem.

– Att det känns personligt är viktigt för oss. Det ska kännas som att vi är en padelfamilj. Det ska gå att hänga här, inte bara spela och sen stressa vidare, berättar Johan Cohn Linde.

Totalt sett finns det fyra inomhusbanor och åtta utomhusbanor i den nya anläggningen. Att spela padel utomhus är något som Johan tycker att Sverige kan bli bättre på. Vid utomhusspel går det till exempel att spela taktiskt och utnyttja vädret till sin fördel.

– I och med att det inte finns något tak finns det också färre begränsningar. Dessutom blir det en lite annan upplevelse att spela ute i den friska luften med påverkan av vind och sol, säger Johan Cohn Linde.

LÄS MER:Alla 25 banorna snart klara – nu vill padeljätten locka fler tjejer

Spännande utomhusmiljö

När Mölndals-Posten besöker anläggningen är det strålande sol och precis intill utomhusbanorna går ett gäng kor och betar. Johan Cohn Linde berättar att de gjorde noggrann research innan de valde just Heljesvägen i Lindome.

– Vi pratade med personer som spelar padel och frågade vad de saknade. Många svarade att det var just utomhusbanor i en trevlig miljö som fattades.

Han fortsätter:

– Det var miljön som gjorde det här till en perfect match.

LÄS MER:Företag vill bygga en ny sportanläggning i Åby

Har inte nått sin topp

Att det satsas på padel har varit svårt att missa. Jakob Rosberg, aktivitetsansvarig på APC, tror att det blivit så stort för att det är lättspelat, socialt och att många blir duktiga efter bara några matcher.

– Sen vill man inte vara dålig inför polarna och börjar spela mer och mer. Många bokar padeltider flera dagar i sträck, säger Jakob Rosberg.

Johan fyller i:

– Alla vill väl vara bäst, även om det inte är på blodigt allvar.

Kollegorna är överens om att padel inte har slagit igenom på riktigt i Sverige än. I både Spanien och Argentina är sporten ordentligt utbredd och om Sverige ska ha en chans att komma ikapp behövs satsningar.

Är padel här för att stanna?

– Ja, sporten har inte peakat på något sätt. Vi märker att det är nybörjare här nästan varje dag, svarar Jakob Rosberg.

Fixar med det sista

När Mölndals-Posten besöker padelanläggningen är majoriteten av banorna spelbara. På grund av pandemin kommer det inte att hållas någon större invigning. I stället har anläggningen öppnat i takt med att banorna blivit färdiga. Nu väntar de på att kunna fylla loungedelarna med möbler och fixa det sista i lokalen.

– Vill man boka en bana kan man göra det via bokningssidan matchi, berättar Johan Cohn Linde.

Här kan du spela padel i Mölndal

Mölndal Padel, Forsåker.

Kållered Padel.

Lindome Outdoor Padel.

Lindome Padel Club.

Hills Padel.

Absolute Padel Club, Lindome.

Every Padel, Åby Arena.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS