Så gick öppningen av The Weaver: ”Många hejar på oss”

Trots pandemin slog Petter Stordalens hotellsatsning The Weaver upp dörrarna i mitten av mars.
– Om det inte hade varit pandemi är jag övertygad om att det hade varit fullbokat, säger hotellets vd Sara Lake.

ANNONS

För tre veckor sedan öppnades dörrarna till The Weaver, Petter Stordalens senaste hotellsatsning i Krokslätt. Att öppna ett hotell mitt i en pandemi beskrev Stordalen som ”en utmaning” när Mölndals-Posten besökte hotellet några dagar innan öppning.

Nu har det gått tre veckor sedan öppningen den 15 mars och vd Sara Lake menar att de första veckorna gått bättre än förväntat.

– I och med pandemin visste vi inte vad vi kunde förvänta oss, men första dagen var hälften av de 370 rummen bokade. Det kändes som en underbart härlig start, säger Sara Lake.

LÄS MER:Stordalen besökte sitt nya hotell: ”Vi kommer ta oss ur krisen”

Hon lägger till:

– Men om det inte hade varit pandemi är jag övertygad om att det hade varit fullbokat.

Kvinna med röd hjälm och signalväst.
Sara Lake tycker att hotellets placering i Mölndal är optimal.

Erbjöd gästerna en hotellnatt för 500 kronor

För att få en ordentlig start på verksamheten hade The Weaver ett öppningserbjudande där gästerna kunde boka en natt på hotellet för 500 kronor. Erbjudandet, som gick att att ta del av under de två första veckorna, blev populärt och Sara Lake berättar att återkopplingen från besökarna varit positiv.

– Många från närområdet var här och besökte oss. Det här har varit så efterlängtat och det känns som att många hejar på oss.

Dock understryker vd:n att pandemin innebär begränsningar. Vid invigningen fick till exempel bandet klippas för de anställda i personalen och restaurangen har möblerats om tre gånger för att verkligen säkerställa att det går att hålla avstånd.

LÄS MER:Petter Stordalen besöker Mölndal igen: ”Blir alltid överraskningar”

– Vi i hotellbranschen har blivit experter på att vara flexibla och ställa om, det är ju som det är, säger Sara Lake.

Som det ser ut nu är cirka 15 procent av rummen bokade på vardagar och runt 50 procent på helger. Restaurangen, som har cirka 190 sittplatser, brukar fyllas till hälften oberoende av veckodag.

–Vi är nöjda, det känns bra. Det här ger ju oss chansen att verkligen trimma in oss och få in våra rutiner, säger Sara Lake.

Beslutet att bygga hotellet togs för fyra-fem år sedan.
Beslutet att bygga hotellet togs för fyra-fem år sedan.

Tufft år för hotellbranschen

Efter ett tufft år för hela hotellbranschen tror Sara Lake att fler börjar känna hopp i takt med att fler vaccineras. Själv hoppas hon på att Liseberg ska öppna upp och dra fler besökare till hotellet.

– För oss, och för hela branschen, är pandemin den allra största utmaningen. Det är ju som om hela hotellbranschen tappat ett helt år.

ANNONS