Så många har röstat på Årets Mölndalsbo 2022 – du kan fortfarande påverka

Med knappt en vecka kvar har det kommit in över 1 500 röster till Årets Mölndalsbo 2022. Det är fem personer det står emellan, och du kan fortfarande rösta på din favorit.
– Rösttrycket har inte varit annat än fantastiskt, säger projektledaren Tobias Holmgren.

ANNONS
|

Årets Mölndalsbo är en utmärkelse som ska gå till en person som gjort något positivt under året som gått, varit en inspiration för andra eller gjort skillnad i människors liv. Ni läsare fick nominera personer och efter det valde en jury, bestående av redaktionen och förra årets vinnare Ingela Skarin Håkansson, ut fem kandidater ur skaran.

Personerna det står emellan nu är skådespelaren Ida Johansson, välgörenhetsprofilen Pontus Lövemark, undersköterskan Aferdita Kelmendi, arrangören och festfixaren Bertil Karlsson samt körledaren Birgitta Landgren.

För att rösta på någon av dem går du in på webbsidan: molndalsposten.se/aretsmolndalsbo.

Många röster

Nu har röstningen varit öppen ett tag och i skrivande stund har över 1 500 röster trillat in – något som glädjer reportern och projektledaren Tobias Holmgren.

– Jag baxnar. Det gör vi allihopa. Rösttrycket har inte varit annat än fantastiskt. Visst har man alltid lite fjärilar i magen när så här stora projekt ska lanseras, men att oron var obefogad, det blev jag varse redan första dagen när vår mejlkorg snabbt överfylldes med röster, säger han.

Hur har engagemanget för Årets Mölndalsbo varit?

– Vi visste ju från förra året att Mölndalsborna kan det här med att visa uppskattning när de tycker att medmänniskorna har gjort någonting bra, men i år måste det ha blivit något slags rekord. Folk har ringt in för att höra om deras nominering verkligen har registrerats, för att lägga till saker, för att föreslå porträttpersoner. Det är alltid roligt att vara journalist på Mölndals-Posten, men extra kul blir det när man får kontakt med läsarna på det här sättet.

Finns tid kvar

Om man inte har röstat än, hur gör man?

– Det första man ska göra är att andas djupt och inte oroa sig. Det finns fortfarande tid! Till och med 11 december håller vår röstningssida öppet.

När avslöjas vem som har vunnit?

– Det kommer att gå ganska fort efter det att vi har vårt resultat. Först ska rösterna räknas, sedan planeras det för prisutdelningen. Håll utkik på vår sajt från 11 december för att inte missa något.

LÄS MER:Aferdita brinner för sitt jobb i hemtjänsten

LÄS MER:Bertil Karlsson, festfixaren som vill glädja andra – kan bli Årets Mölndalsbo

LÄS MER:Pontus Lövemark, ”Mannen i den blå jackan”, kan bli Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Birgitta Landgren har sjungit och spelat med generationer av församlingsmedlemmar – nu kan hon bli Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Ida Johansson från Glada Hudik och Teater Glädje kan bli Årets Mölndalsbo 2022

ANNONS