Prognosen bjuder på uteserveringsväder hela veckan lång.
Prognosen bjuder på uteserveringsväder hela veckan lång. Bild: Elvira Linderot

Sommarprognos för Mölndal – i april

SMHI kommer med glädjebesked – kanonväder hela veckan lång. Sommartemperaturer väntas och under fredagen kan det bli upp emot 17 grader varmt i Mölndal.
– Det kommer att bli skitsvårt att klä sig. Antingen kommer man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen, säger SMHI-meteorologen Therese Fougman.

ANNONS
|

Är det mitten av april eller har vi snabbspolat fram tiden till mitten av juni?

Utifrån SMHI:s prognoser för veckan kan det vara svårt att veta – i alla fall på eftermiddagarna. Hela veckan ser ut att bjuda på kanonväder med start redan i dag, måndag.

Under måndagen ser temperaturen ut att kunna nå cirka 15 grader. Och prognosen visar dessutom sol.

– Det kan komma dagar när det dyker upp lite moln som skymmer solen. Men jag tror att vi kommer att uppleva hela veckan som solig när vi summerar den senare, säger Therese Fougman som är meteorolog på SMHI.

ANNONS

17 grader på fredag

Både solen och sommartemperaturerna hänger kvar i Mölndal och resten av Västsverige under veckan. Värmetoppen ser ut att nås på fredag – prognoserna hintar om 17 grader under eftermiddagen.

– Det är en typisk vårvecka som väntar. Det kommer att bli skitsvårt att klä sig. Antingen kommer man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen, säger Therese Fougman.

Även om eftermiddagarna kommer bjuda på höga temperaturer får vi räkna med desto lägre sådana på morgonkvisten. Det handlar om några enstaka plusgrader.

– Det är ett angenämt problem, säger SMHI-meteorologen.

Skulle du säga att temperaturerna som väntas är ovanligt höga för april?

– Ja, tittar vi på fredagen ligger temperaturen långt över det normala. Men värmen ser ut att svänga tillbaka efter det.

Redan under helgen och inledningen av nästa vecka väntas högtrycket som nu ger oss sommartemperaturer försvinna. I stället väntar kyligare luft som drar ner temperaturen igen.

Enligt SMHI-meteorologen kan vi redan i helgen fråga oss: vad hände med värmen? Speciellt med fredagen i färskt minne. Under söndagen ser vi ut att få nöja oss med en cirka 10-gradig temperatur.

– Å andra sidan är det ju just mitten av april så vi får nog vänta på den riktiga sommarvärmen ett tag till, säger Therese Fougman.

LÄS MER:Då kommer värmen – högtryck tar sig in över Mölndal

LÄS MER:Klart: Här ska nya fartkameror monteras upp

LÄS MER:Då ska du elda gräs för att undvika katastrof

ANNONS