Mölndals stad uppmanar de som har möjlighet att välja en annan väg än via Lackarebäcksrondellen mellan vecka 13 och 16.
Mölndals stad uppmanar de som har möjlighet att välja en annan väg än via Lackarebäcksrondellen mellan vecka 13 och 16. Bild: Mikaela Nordin

Spårbyte i Lackarebäck: Räkna med köer de närmsta veckorna

Göteborgs spårvägar kommer att byta spåren som går genom Lackarebäcksrondellen vecka 13 till 16. Detta kommer att begränsa framkomligheten för samtliga trafikanter.

ANNONS
|

Spårarbetet drar igång nästa vecka i Lackarebäcksrondellen, meddelar Mölndals stad på sin hemsida. Under vecka 14 och 15 kommer rondellen vid Lackarebäck i korsningen mellan Göteborgsvägen och Bifrostgatan delvis vara avstängd.

Istället får bilister köra längs med Göteborgsvägen och välja någon av cirkulationsplatserna vid Berghemsgatan eller Tempelgatan för att komma fram.

Räkna med köer och förseningar

Mölndals stad räknar med att det kommer att bli förseningar och köer i trafiken och uppmanar de som har möjlighet att välja andra vägar eller resa andra tider än vanligt under perioden.

Även spårvagnstrafiken kommer att vara inställd vissa tider. Vid inställda spårvagnar kommer ersättningsbussar att gå istället. Övergångsställen och cykelpassager kommer att vara avstängda periodvis men bara en åt gången. Är den som ligger norr om rondellen stängd kommer alltså den södra vara öppen och vice versa.

ANNONS

LÄS MER:Öresundståg mellan Göteborg och Helsingborg ställs in i påsk

LÄS MER:Mölndal galleria utrymdes efter brandlarm

LÄS MER:Snösmockan kostar Västtrafik miljonbelopp i förseningsersättning

ANNONS