Västtrafik behåller återbäringen för enkelbiljetter i To Go

Återbäringen vid köp av enkelbiljetter i Västtrafiks app blir kvar – trots att man tidigare beslutat om att ta bort den. Beslutet förklaras med att resmönstret har förändrats, och samtidigt väljer Västtrafik att presentera en ny sommarbiljett.

ANNONS

I höstas beslutade Västtrafik att slopa återbäringen på sina enkelbiljetter i appen Västtrafik To Go. I stället skulle resenärerna kunna köpa en ny flexbiljett och enhetschefen Maria Björner Brauer såg det som osannolikt att återbäringen skulle återinföras i sin dåvarande form.

LÄS MER:Efter kritiken: Fem hållplatser blir omlottzoner

Men lanseringen av flexbiljetten sköts upp, återbäringen blev tills vidare kvar och nu har man beslutat att den inte alls kommer att tas bort – trots det tidigare beslutet. Det innebär att den som köper fyra enkelbiljetter under en vecka fortsatt kommer få 20 procents återbäring vid nästa biljettköp.

– Det är viktigt att våra biljetter och erbjudanden är anpassade efter våra resenärers behov. Efter att ha analyserat de nya resmönster vi sett under hösten står det nu klart att återbäringen ska finnas kvar för de resenärer som reser med enkelbiljetter i vår app Västtrafik To Go, säger Peter Hermansson (M), styrelseordförande för Västtrafik, i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Västtrafik köper tillbaka biljetter

Han fortsätter:

– Den kommer utvärderas ytterligare längre fram men nu tror vi att detta tillsammans med de nya biljetterna kommer matcha resenärernas behov på ett bra sätt.

Sommarbiljett för resor i hela regionen

Samtidigt som återbäringen blir kvar har kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland beslutat om att införa en ny sommarbiljett. Resenärerna kommer kunna köpa en månadsbiljett som gäller i hela regionen till samma pris som det normalt sett kostar att resa inom en av regionens tre zoner.

Vuxna resenärer kommer kunna ta med sig tre barn eller ungdomar under 20 år gratis.

LÄS MER:Västtrafik tar bort återbäringen – lanserar ny Flexbiljett

Vill uppmuntra semester på hemmaplan

Kollektivtrafiknämndens ordförande Ulrika Frick (MP) beskriver det som ”en kampanj som vänder sig till de som vill semestra på hemmaplan, ett hållbart sätt att tillbringa sin semester som vi gärna uppmuntrar”.

– Förhoppningen är att fler väljer att resa med kollektivtrafiken istället för med egen bil framöver, säger Ulrika Frick.

Västtrafik har ännu inte lanserat den nya flexbiljett som presenterades i höstas, men hoppas kunna göra det "så snart som möjligt”.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS