Wahlgrens värld besöker Mölndalsföretaget Milajki – nu satsar de globalt

Selfiemuseet och Mölndalsföretaget Milajki storsatsar. De har tagit allt sitt pick och pack flyttat till Stockholm. Kändisar som Carola, Joe Labero, Margaux Dietz och Pernilla Wahlgren har varit där. Men det tar inte slut – nu ska de ”gå globalt”.
– Vi vill öppna på många fler ställen i Europa, USA och Asien. Och i Göteborg skapar vi nya miljöer och leta nya lokaler, säger skaparen Pierre Edström.

ANNONS
|

I december öppnade Mölndalsföretaget och selfiemuseet Milajki upp portarna mitt i centrala Stockholm.

– Just nu ligger vid Sergels torg i Spaces lokaler och det är världens största gamingcentrum. Så det känns som en bra etablering, säger Pierre Edström, en av skaparna bakom Milajki.

LÄS MER:Experten: Så ska du hantera ett positivt snabbtest för corona

Milajki är ett selfiemuseum

Den andra skaparen bakom projektet är Angelina Mi Lajki Edström, som bor tillsammans med Pierre Edström i Mölndal.

Milajki är ett så kallat selfiemuseum – en plats där det finns massa olika typer av miljöer där man kan skapa eget innehåll avsett för sociala medier, även kallat content. Eller så kan man strunta i det och bara gå dit för att bada i ett bollhav med rosa bollar, låna specialdesignade kläder eller peruker.

ANNONS

– Man behöver absolut inte vara influencer. Vi kallar detta för en upplevelseportal och det ska vara lika roligt för alla. Men vi coronasäkrar och har begränsat insläpp så vi kan hålla i gång, säger Pierre Edström.

I mars kommer Mölndalsparet även öppna en pop-up butik, också kallat ”retail arcade”, i Mood Gallerian i huvudstaden. Där kommer de bland annat sälja unicornglassar. Men huvudkontoret kommer fortfarande ligga i Göteborg.

En så kallad unicornglass ska man kunna köpa i Mood Gallerian i Stockholm.
En så kallad unicornglass ska man kunna köpa i Mood Gallerian i Stockholm. Bild: Anna Edlund

LÄS MER:Så kommer Kållereds nya bibliotek se ut

Wahlgrens värld på besök

För tillfället är selfiemuseet inne i Göteborg stängt. Alla deras grejer har blivit flyttade till huvudstaden. Och Pierre Edström beskriver Stockholm som en hittills lyckad satsning. Och till det har flera kända namn har dykt upp.

– Det finns annat tryck i Stockholm när det gäller kändisar och profiler. Konceptet fick en större spridning snabbt. Bland annat har Carola Häggkvist, Joe Labero och Margaux Dietz besökt oss.

LÄS MER:Ovanlig after work i Kållered – de rider och dricker bubbel ihop

Och nu senast, för drygt en vecka sedan, var även Wahlgrens värld där för att spela in ett avsnitt. Det kommer att sändas till sommaren.

– Pernilla Wahlgren, Jessica Wahlgren och Hanna Hedlund var här. De hade superroligt och gick bananas. De lekte Masked singer och satt och sjöng på unicornhästen. Hela filmteamet var här också.

Dock finns det fler stora kända namn på deras meritlista. Pink har haft på sig ett av deras halsband och även Malin Åkerman har burit Milajkis specialdesignade smycken.

Milajki storsatsar: ”Vi tänkte gå globalt”

Mölndalsparet Edstöm vill gärna så småningom flytta tillbaka selfiemuseet till Göteborg igen och de satsar på att hitta en ny lokal.

– Vi håller på att skapa nya miljöer till Göteborg. Här är det tillfälligt stängt och vi letar nya lokaler, säger Pierre Edström, och fortsätter:

– Men vi känner oss inte färdiga här. Vi vill öppna på många fler ställen i Europa, USA och Asien. Vi tänkte gå globalt. Vi kollar på det inom kort, men vi har inte satt ett datum.

LÄS MER:Alvar, 13, fixade sitt eget jobb – säljer morgonfrallor i Eklanda

Under 2021 omsatte företaget cirka 1,7 miljoner kronor.

– Det är utmanande tider och har varit restriktioner. Vi håller på att utveckla företaget och det kostar lite grann. Det är gas och broms hela tiden. Just nu är det gas och framtiden ser ljus ut.

Just nu äger Pierre och Angelina Edström företaget själva. Men de kollar också på om det finns andra alternativ.

– Vi har andra intressenter som vill vara med och vi ser också att det finns möjlighet till det. Det handlar om crowdfunding och NTF (en slags konstcertifikat). Men vi har inte uteslutit att ta in andra investerare eller att växa helt organiskt.

Angelina Mi Lajki Edstöm och Pierre Edström.
Angelina Mi Lajki Edstöm och Pierre Edström. Bild: Anna Edlund

Ska sälja 3D-printat sockervadd

När de har hittat en lokal i Göteborg kommer de också sätta upp ytterligare ett projekt, en till pop-up butik, en retail arcade.

– Det är en giftshop och där kommer man bland annat kunna köpa 3D-printad sockervadd.

Dock kan Pierre Edström inte berätta när detta sker. Och hemlisarna tar inte slut där.

– Vi har fått förfrågan från en av världens största artister.

Vill du säga vem det är?

– Nej, vi kan inte säga vem det är.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS