Barcelona Champions League-mästare – Fridolina Rolfö stor hjälte

Barcelona gick in som favoriter men det var Wolfsburg som fick jubla först i Champions League-finalen. Redan efter tre minuter kom ledningsmålet från tyskorna. Men Barcelona fick sista ordet – tack vare tidigare Jitexspelaren Fridolina Rolfö.

|

Förra året förlorade Fridolina Rolfö och Barcelona Champions League-finalen mot Lyon. I år fick Rolfö jubla, som stor matchhjälte.

– Jag har inga ord. Jag är så känslosam. Jag trodde aldrig att detta skulle hända, säger hon till DAZN efter matchen.

Mot Rebecka Blomqvists Wolfsburg stod de spanska mästarna för en mäktig vändning.

Barcelona, med Rolfö på planen från start, gick in i finalen i Eindhoven som favoriter till titeln men Wolfsburg, med Blomqvist på bänken, verkar vilja annat.

Redan i matchminut tre spräckte tyskorna nollan när Ewa Pajor gjorde 1–0 efter ett bolltapp av Lucy Bronze i Barcelonas backlinje.

Mäktig vändning efter paus

Och även matchens andra mål stod de grönklädda tyskorna för. I den 37:e minuten nickade Alexandra Popp in 2–0.

Efter paus visade dock Barcelona att de inte gett upp i kampen och CL-bucklan. Patricia Guijarro gjorde två mål på två minuter direkt efter paus och det är kvitterat till 2–2.

Sen klev Fridolina Rolfö, som tidigare spelat för Wolfsburg, in i handlingen.

Efter trassel i Wolfsburg straffområde landade bollen hos svenskan som distinkt placerade in 3–2 till Barcelona i den 70:e minuten.

Det blev inga fler mål och Barcelona, med Rolfö som stor hjälte, är Champions League-mästare.

– När vi låg under med 2–0, så trodde jag på det. Det var svårt men vi visade så stark mentalitet i dag och jag är så stolt över laget, säger Rolfö.

Rebecka Blomqvist blev kvar på bänken hela matchen.

Fakta: Senaste mästarna i Champions League

2023: Barcelona