Kristofer Jakobsson blickar ut över Åbytravets arena.
Kristofer Jakobsson blickar ut över Åbytravets arena. Bild: Frida Ekborg

Jubel på Åbytravet efter regeringens besked: ”Nu får hästarna applåder igen”

Regeringen aviserar lättnader i sina restriktioner för idrottsevenemang. Det kan betyda publik på Åbytravet redan den 4 juni.
– Vi har längtat efter det här, säger banans marknadschef Kristofer Jakobsson.

ANNONS
|

När Mölndals-Posten når Kristofer Jakobsson håller det nationella förbundet Svensk Travsport ett möte om regeringens nya besked till idrottsrörelsen. För utomhussport väntas det från och med den 1 juni gälla en gräns på 500 åskådare på, som det uttrycks, ”anvisade platser” och 100 på onumrerade. Inomhus gäller 50 personer på anvisade platser.

LÄS MER:Björn är Åbys meste domare – på lördag håller han koll på Paralympiatravet

Marknadschef Kristofer Jakobsson kan ännu inte ge några konkreta besked kring hur många människor travbanan kommer att släppa in när det väl är dags. Åbytravet har i dag inga numrerade platser, vare sig inomhus eller utomhus. Kristofer Jakobsson utesluter inte att banan ordnar den saken, om man bedömer att det går att lösa på ett bra sätt.

ANNONS

– Nu kommer hästarna få applåder igen, nu kommer kuskarna få applåder igen. Då spelar det kanske inte så stor roll om det handlar om 100 personer eller 500. Vi har längtat efter det här, säger Kristofer Jakobsson.

LÄS MER:Ingen publik när Paralympiatravet avgörs på Åby

Första tävlingsdagen då det kan bli publik på Åby är den 4 juni. Kristofer Jakobsson är optimistisk om att alla praktiska detaljer ska ha löst sig innan dess.

– Jag tror ingen kommer att bromsa detta, säger han.

Det var i mars förra året som travbanorna i Sverige stängdes för allmänheten i samband med att coronapandemin slog till. Sedan dess har alla tävlingsdagar körts inför tomma läktare.

ANNONS