Robin Lehners enorma skuldberg – 283 miljoner kronor

Robin Lehners skuldberg är stort. Nu rapporterar The Athletic att NHL-målvaktens skulder uppgår till 283 miljoner kronor. En stor anledning till skulderna är hans köp av en exotisk ormfarm.

ANNONS
|

Redan i december kom uppgifter om att Robin Lehner, NHL-målvakten som började sin bana i Mölndal, blivit försatt i personlig konkurs i Sverige. Detta efter att han inte betalat av en skuld på fem miljoner kronor. Några veckor senare kom liknande uppgifter från USA.

Dock är skulderna där väldigt mycket större.

Tidigare rapporterades det att han var skyldig mellan 10 till 50 miljoner dollar. Men nu kommer The Athletic med nya uppgifter. De har kommit över den konkursansökan som nu lämnats in.

Enligt sajten är skulderna som Robin Lehner och hans fru dragit på sig på 27,3 miljoner dollar. Något som motsvarar cirka 283 miljoner kronor. Skulder som enligt The Athletic bland annat uppkommit efter att han investerat i ett solkraftsföretag.

ANNONS

Bolaget ska senare ha stämts för att inte ha betalat tillbaka ett lån.

Enligt konkursansökan uppger Robin Lehner att hans tillgångar idag ligger på 52 miljoner kronor. Där den stora delen av det värdet är kopplat till hans hus i Las Vegas.

Tjänar 52 miljoner per säsong

Förutom investeringar i solkraft och andra företag har Robin Lehner även dragit på sig skulder efter att ha köpt exotiska ormar. Något som ska ha kostat honom tolv miljoner kronor 2017.

En investering som då skulle betalas av kvartalsvis.

Men när säljaren mördades stoppades betalningarna.

Något som Robin Lehner nu stämts för. Där kom parterna till slut fram till en förlikning 2019.

Robin Lehner har idag två säsonger kvar på sitt kontrakt med Vegas Golden Knights i NHL. Ett kontrakt som är värt 52 miljoner kronor per säsong.

LÄS MER:Robin Lehner ansöker om konkurs – köpte ormar för miljontals kronor

LÄS MER:Lehners problemfyllda resa – från Mölndal till Las Vegas

LÄS MER:Nicklas Lasu om milstolpen och varför det blivit 14 säsonger i Frölundas A-lag

ANNONS