Robin Lehner ansöker om konkurs – köpte ormar för miljontals kronor

Robin Lehner, 31, från Mölndal, försattes i konkurs i Sverige i december. Nu uppger flera amerikanska medier att han ansöker om konkurs även i USA – med skulder på hundratals miljoner kronor.

ANNONS
|

Det var i slutet av förra året som Aftonbladet kunde berätta att NHL-målvakten, Robin Lehner försatts i personlig konkurs i Sverige. Då handlade det om skulder på fem miljoner kronor som inte hade betalats.

– Det här beslutet kommer givetvis att överklagas, sa Lehners advokat Clas Jörgensen till tidningen då.

LÄS MER:Robin Lehner försatt i personlig konkurs

Nu kommer nästa uppgifter och den här gången från USA.

För enligt både Sin Bin Vegas och The Athletic har Robin Lehner nu ansökt om konkurs även i USA. Detta på grund av att han och hustruns företag, RL Exotics LLC dragit på sig skulder på hundratals miljoner kronor.

ANNONS

Skulder som ska ha uppkommit efter att den svenske målvakten köpte på sig ett gäng exotiska ormar när han spelade för Buffalo Sabres. Dessa ormar ska han ha lagt nästan tolv miljoner kronor på.

Där betalningen skulle ske kvartalsvis till en säljare vid namn Ben Renick. Dessa avbetalningar skulle ligga på cirka 200 000 dollar per gång.

2018 lämnades en stämningsansökan in mot målvakten.

Robin Lehner har därefter hävdat att han betalat av sin skuld och parterna ska ha kommit överens om en förlikning 2019. Nu har det dock gått så långt att han istället ansökt om konkurs enligt Sin Bin Vegas.

Enligt Sin Bin Vegas ska Robin Lehner ha meddelat sin klubb, Vegas Golden Knights om att han ansökt om konkurs.

Den nu 31-årige målvakten har inte gjort någon match den här säsongen på grund av en skada. Han skrev ett femårskontrakt så sent som 2020. Ett kontrakt som är värt 223 miljoner kronor.

LÄS MER:NHL-målvakten Robin Lehner från Mölndal överklagar beslutet om personlig konkurs – är mångmiljonär

LÄS MER:Robin Lehner missar hela NHL-säsongen – ska opereras

ANNONS