Applåder och spontandans när kulturskolan gav minikonsert

Hundar skällde, barn dansade och folk applåderade från balkongerna. Under fredagseftermiddagen bjöd kulturskolans blås- och slagverksensemble Soulmates på oväntade minikonserter i Mölndals centrum.

ANNONS
|

– Vi har avslutning från kulturskolan! Eftersom vi inte får ha en riktig avslutningskonsert tänkte vi att vi kunde bidra med lite glädje, säger ensembleläraren Frida Thurfjell.

Och glädje blev det. Efter konsertens två låtar på Mölndals torg applåderade folk från balkongerna och när gruppen körde igen i Stadshusparken dansade barn och tutade i låtsasinstrument, inspirerade av den oväntade spelningen.

Bra idé

Emma Aronsson, som spelar saxofon, gillade den lite spontana idén att skapa minikonserter utomhus som avslutning.

Efter ett långt uppehåll i höstas har ensemblen kunnat träna i smågrupper ett tag. De senaste veckorna har det gått att ses i full styrka igen.

ANNONS

– Det är jätteroligt.

LÄS MER:Elin från Krokslätt spelar i orkester med 1 200 personer

Saknat publiken

Också att spela inför publik igen har känts bra.

– Det är roligt. Man har ju inte hört så mycket livemusik på senaste tiden, säger hon och menar att det verkar uppskattat av dem som varit i närheten när de uppträtt.

Frida Thurfjell talar för hela gruppen när hon håller med.

– Det är ju mycket folk ute, så vi får publik även om det är lite spontant. Vi har längtat efter publik. Och nu är det väl inte så långt kvar tills vi får spela på riktigt.

LÄS MER:Chefen för kulturskolan tolkar Iron Maiden – med symfoniker från hela världen

ANNONS