Årets Mölndalsbo prisades på Gunnebo slotts julmarknad: ”Väldigt glad och rörd”

Hon fick stressa från kvinnofrukost och kransbindning men hann, tack och lov, i tid till prisceremonin. Under Gunnebo slotts julmarknad fick Ingela Skarin Håkansson motta priset som Årets Mölndalsbo 2021.

ANNONS
|

I slottsmiljö delade Mölndals-Posten för första gången någonsin ut priset Årets Mölndalsbo. En enig jury på redaktionen höll med de som nominerat diakonen Ingela Skarin Håkansson för hennes outtröttliga arbete för och med de många Lindomebor som drabbades av branden på Tåbrovägen 17 april 2021.

LÄS MER:Här överraskas Årets Mölndalsbo på jobbet i Lindome församling

Smet från disken

Vi har vid flera tillfällen skrivit om att Ingela sprang ner från hemmet i Lindome till församlingscentrum mitt i natten för att öppna dörrarna åt brandoffren. Att hon ständigt är aktiv i Lindome församling är också välkänt. Så också denna prisutdelningslördag.

– Jag fick stressa från kvinnofrukosten och kransbindningen som vi hade i församlingscentrum. Jag fick smita från disken, berättar Ingela när hon med andan i halsen anländer till Gunnebo med sin man Gunnar Håkansson.

ANNONS

LÄS MER:Läsarna hyllar Årets Mölndalsbo Ingela Skarin Håkansson: ”Fantastisk kvinna”

Glasprydnad och blommor

En hel del människor hade hyllat henne redan under förmiddagen i församlingscentrum, precis som de gjorde vid Gunnebo slott några timmar senare.

Elvira Linderot, Mölndals-Postens reporter tillika projektledare för Årets Mölndalsbo, berättade för de som samlats om utmärkelsen och hur arbetet varit fram till en enda kandidat återstod. Därefter läste Maria Engström, en av de som nominerat Ingela, upp sin motivering till varför just diakonen från Lindome skulle utses.

Mölndals-Postens chefredaktör, Fredrik Hofflander, lämnade över blommor och därefter fick Ingela motta en glasprydnad med inskriptionen att Ingela Skarin Håkansson utsetts till Årets Mölndalsbo.

LÄS MER:Superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo

– Jag känner mig väldigt glad och rörd över att ha fått den här utmärkelsen. Glad över det jag gör och som jag har gjort under många år, att det har fått ge så mycket glädje och uppmuntran åt människor, att det har gjort skillnad. Det tycker jag är gott att se, säger Ingela Skarin Håkansson under intervjun med Elvira Linderot.

LÄS MER:Ett halvår sedan storbranden i Lindome – styrkeledaren var säker: ”Här kommer folk att dö”

5 000 kronor till diakonin

Efter en veckas fundering, från det att Mölndals-Posten överraskade henne på jobbet, har hon nu kommit fram till att de 5 000 kronor som hon får skänka till ett lokalt välgörande ändamål ska gå till Lindome församlingsdiakoni, lokalt familjestöd. Där kan familjer ansöka om hjälp med exempelvis mat, kläder, julklappar eller ekonomiskt stöd med hyran.

– Alldeles speciellt här nu i jul, det är många som behöver extra, säger Ingela Skarin Håkansson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS