Fredrik Hellsten är chef för skolförvaltningen i Mölndals stad. De har tagit beslutet att högstadieeleverna ska fortsätta med distansstudier på deltid.
Fredrik Hellsten är chef för skolförvaltningen i Mölndals stad. De har tagit beslutet att högstadieeleverna ska fortsätta med distansstudier på deltid. Bild: Elvira Linderot/Emmy Jonsson

Beskedet: Eleverna ska plugga hemifrån fram till sommaren

Under vårterminen har eleverna på högstadiet varvat distansundervisning med att vara på skolan vissa dagar. Nu står det klart att upplägget fortsätter terminen ut.

ANNONS
|

Vårterminen 2021 har inte varit som vanligt för Mölndals högstadieelever. Under januari var eleverna inte i skolan alls utan skötte allting hemifrån. Efter det har hemmapluggandet varvats med undervisning på plats i skolans lokaler.

Regeln är att minst 30 procent av eleverna i årskurs 7–9 ska ha undervisning på plats i respektive skola. Nu har beslutet förlängts till och med 10 juni.

LÄS MER:Corona på Skånhällaskolan – förskoleklass skickas hem

Är delvis på plats

”Beslutet är fattat utifrån Smittskydd Västra Götalands rekommendationer. Vi har fattat ett långsiktigt beslut om partiell distansundervisning för att underlätta för pedagoger att planera undervisningen för resten av terminen”, står det på Mölndals stads hemsida.

ANNONS

Exakt hur många elever som är på skolorna samtidigt, och hur schemat läggs upp, kan variera. Rektorerna planerar för att undvika smittspridning och trängsel i lokalerna. Undervisning och bedömning som inte kan genomföras på distans ska göras i skolorna.

LÄS MER:Efter stängningen av daglig verksamhet – nu är Jonas tillbaka på jobbet

Saknar det sociala

Fredrik Hellsten är chef för skolförvaltningen i Mölndals stad. Han berättar att högstadieeleverna har fått svara på en enkät om hur de upplever distansundervisningen.

– Många har uppgett att de saknar den sociala biten, men de är glada att de får vara på skolan vissa dagar, säger han.

LÄS MER:Skärpta restriktioner förlängs i Västra Götaland

Förhoppningen är att läget ska ska se bättre ut efter sommaren, och att eleverna kan återvända till skolan på heltid i augusti.

ANNONS