Corona på Skånhällaskolan – förskoleklass skickas hem

Spridningen av covid-19 har tagit fart på Skånhällaskolan i Lindome. På tisdagen beslutades att även en förskoleklass måste hålla sig hemma.
– De ska inte vara i lokalerna den här veckan, säger skolchefen Fredrik Hellsten.

ANNONS
LocationLindome|
|

Förra veckan konstaterades flera fall av covid-19 bland eleverna på Skånhällaskolan. För att begränsa smittspridningen fick en fjärdeklass övergå till distansundervisning till och med 30 april.

– Vi kan inte se att smittan ökar i skolorna generellt just nu, men ibland blir det enstaka utbrott där man måste gå in och bryta smittkedjan, säger Fredrik Hellsten som är chef för skolförvaltningen i Mölndal.

LÄS MER:Flera covidfall på Skånhällaskolan – elever får distansundervisning

Att smittan sprider sig bland de yngre eleverna har däremot blivit vanligare.

– Generellt sett så har det krupit ner lite i åldrarna och det är väl delvis kopplat till den brittiska mutationen som jag har förstått det, säger Fredrik Hellsten.

ANNONS

Måste vara hemma

På tisdagen togs beslutet att även en förskoleklass på Skånhällaskolan ska vara hemma, efter att flera elever i klassen fått covid-19.

Någon distansundervisning blir det inte för eleverna – de är för unga för det.

– Smittskyddet i Västra Götaland rådde oss att klassen ska hållas hemma. De får vara hemma från både skolan och fritids den här veckan, säger Fredrik Hellsten.

Skånhällaskolan i Lindome är en F–6-skola och resten av eleverna är i lokalerna som vanligt.

– Just nu ser vi inte behov av att stänga fler klasser och skolan fortsätter påminna alla elever om att tvätta händerna och att hålla avstånd, säger Annica Karlsson, rektor på Skånhällaskolan, på stadens hemsida.

LÄS MER:Beskedet: Alla över 65 kan boka vaccination

Stor påverkan

Fredrik Hellsten säger att pandemin har haft en betydande påverkan på både skolor och förskolor de senaste månaderna. Högstadiet har distansundervisning på deltid och personalsituationen har i perioder varit ansträngd.

– Men där ser det lite bättre ut de senaste veckorna. Färre i personalen är sjuka och det är lite färre sjukskrivningar bland elever på högstadiet.

Beslutet om distansundervisning på högstadiet gäller i nuläget fram till den 30 april, men Fredrik Hellsten säger att Mölndals stad ska ta ett nytt beslut under veckan.

– Vi kommer att komma ut med ny information inom kort. Vi för diskussioner om det just nu. Jag får återkomma om det, säger han.

LÄS MER:Så ser coronaläget ut i Mölndal

ANNONS