De bygger ny padelhall – mitt i industriområdet i Rävekärr

De ska väcka liv i ett sömnigt industriområde. Med en ny padelhall.
– Vi vill bli lite mer som en klubb och inte bara driva hall, säger Johan Österman, en av ägarna.

ANNONS
|

Möbelgatan i Rävekärr, en gata där olika företagskontor delar plats med diverse hantverkare. Under lång tid fanns ett tryckeri på nummer 10, det ersattes av diverse kontor och för ett drygt år sedan köptes fastigheten upp. Av närmaste grannen som också driver Konceptbyggen i väst. Det var då som tankarna på en padelhall startade.

– Jag och Kristian (Strande) hade precis startat Maxipadel på Ågatan när Niclas Brandin som är delägare i Konceptbyggen, frågade om vi ville driva en padelhall med honom som passiv ägare, säger Johan Österman.

LÄS MER:Padelboom: Nu öppnar jätteanläggning i Lindome

Rev ut allt

På den vägen är de.

Två personer som det senaste året har sålt padelutrustning i Lackarebäck, Niclas Brandin från byggbranschen samt Erik Andersson, styrelseledamot i flera bolag, bland annat inom padel, är kvartetten som står bakom Maxipadel arena på Möbelgatan.

ANNONS

I våras revs den blivande padelanläggningen ut helt invändigt. Kvar var egentligen bara betongplattan och skalet till den hall som ska stå klar i januari med sju dubbelbanor och en för singel.

Här kan du spela padel i Mölndal

Mölndal Padel, Forsåker.

Every Padel, Åby Arena.

Hills Padel, Hills villastad.

Maxipadel Arena, Rävekärr (klar i januari 2022).

Kållered Padel.

Lindome Outdoor Padel.

Lindome Padel Club.

Absolute Padel Club, Lindome.

Oroas inte konkurrensen

2017 byggde Hills golfklubb de första padelbanorna utomhus i Mölndal. Sedan dess har såväl stora hallar som fler utebanor tillkommit. Maxipadel arena blir den åttonde i kommunen.

LÄS MER:Padelanläggning med karibiskt tema i Kållered

– Det är klart att konkurrensen ökar men det är ju en del av affärsverksamheten. Sporten kommer inte att försvinna, ungdomspadeln har ju knappt startat och precis som många andra kommer vi erbjuda seriespel, turneringar och utbildningar, säger Johan Österman.

Hur ska ni kunna särskilja er mot konkurrenterna?

– Vi vill bli lite mer som en klubb och inte bara driva hall. Ungefär som en golfklubb där man hänger lite mer, snackar och tar en fika efteråt. Vi har fler utrymmen än bara för själva spelet.

LÄS MER:Vanligaste padelskadorna – så undviker du dem

Johan Österman visar runt i de ännu ofärdiga omklädningsrummen och uppvärmningsytan en halvtrappa ner. På markplan jobbar tre inhyrda experter från Spanien som fram till jul ska bygga upp alla banorna.

Konferens och barnkalas

En halvtrappa upp finns en loungedel, köket som ska ha plats för sju bord, konferensrum och den hyrbara ytan med glasfönster som ska innehålla soffor, bar och shuffleboard. Tanken är att erbjuda företag konferensmöjligheter liksom privatpersoner att ha barnkalas.

LÄS MER:Tre nya padelbanor byggs i Lindome – ska stå klara i juni

– Halvtrapporna och alla glasväggar kommer skapa en intim känsla. När man kommer från omklädningsrummen upp i hallen ska det nästan kännas som att gå ut på Camp Nou (Barcelonas fotbollsstadion).

Vid besöket är det svårt att greppa att byggnaden ska stå klar efter nyår. Just nu är det väldigt mycket en arbetsplats. Kristian Strande och Niclas Brandin bär försiktigt in en stålnätssektion till en av banorna medan spanjorerna med leenden på läpparna bär samma otympliga 30-kilosram på egen hand.

LÄS MER:Ny hall i Åby kan bli lösningen för Mölndals tennisklubb

– Vi bär två och två, och ändå är det rena träningslägret, säger Niclas Brandin.

– Det blir mycket tid som vi får lägga här, men jag tror det är värt det, säger Johan Österman.

Ser fördelar med läget

När hallen, med inglasad reception och butik vid entrén, står klar ska fyra personer till en början jobba här. Öppettiderna är satta från klockan 06 till 23.30 med bemanning mellan 09 och 21. Att Möbelgatan ligger i Rävekärr, inte det mest centrala läget i Mölndal, är inget som padelhallsägarna verkar oroas över.

– Det bor redan en hel del människor i närheten och det finns en gångtunnel till Astra så många som jobbar i Åbro är bara fem-tio minuter härifrån. Sen hamnar vi nära Forsåker när det byggs. Där blir det minst 3 000 nya padelspelare som vi ser det, säger Johan Österman.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS