Ingela Skarin Håkansson, diakon i Lindome församling.
Ingela Skarin Håkansson, diakon i Lindome församling. Bild: Martin Björklund

Kyrkan i Lindome tvingas pausa mottagningen av kläder till de branddrabbade

Uppmaningen att skänka kläder, skor och filtar gav sådan effekt att Kyrkans second hand för tillfället inte kan ta emot något mer.

ANNONS
|

– Det är helt fantastiskt hur mycket Lindomeborna bryr sig om varandra. Gensvaret har varit enormt, Ingela Skarin Håkansson, diakon i Lindome församling.

På sociala medier i Lindome efterfrågades en hel del efter den våldsamma branden på Tåbrovägen. Framför allt handlade det om kläder och skor, men även filtar och lakan, och under ett tag även en rullator.

– Men det hittade vi en nästan direkt, fortsätter Ingela Skarin Håkansson.

LÄS MER:Melker lämnade familjens kläder till stöd efter storbranden i Lindome

Stor givmildhet hos Lindomeborna

Under lördagseftermiddagen mer eller mindre vallfärdade Lindomebor till Kyrkans second hand med överblivna kläder och tyger, under söndagen skänkte dessutom ett företag nya underkläder så på ett knappt dygn har det blivit proppfullt av skänkta kläder i butiken.

ANNONS

– Just nu kan vi inte ta emot mer därför måste vi pausa med att ta emot nya grejer. Vi måste hinna med att sortera och dela ut, men behovet är inte över för det. Vi kommer behöva mer om några dagar, säger diakonen.

LÄS MER:Lång tid innan återflytt blir aktuell till lägenheterna på Tåbrovägen efter storbranden

Har öppet för de branddrabbade

Under ett möte på söndagseftermiddagen uppmanade Ingela Skarin Håkansson de branddrabbade på Tåbrovägen:

– Gå till butiken och hämta. Det är öppet för er. Och meddela oss om det är något särskilt som ni behöver.

Visst stöd med sortering kommer Kyrkans second hand att få från hyresgästföreningen. De båda organisationerna kommer också att ha öppet för de branddrabbade den kommande veckan under dag- och eftermiddagar.

– Jag tror att behovet av samtal kommer vara stort i många dagar. Vi börjar med den här veckan och så tar vi en vecka i sänder, säger Ingela Skarin Håkansson.

ANNONS