Förutom de tusentals tabletterna hittade polisen hasch och kokain. På vågen fanns det rester kokain. Polisen hittade även två vapen inuti mc:n.
Förutom de tusentals tabletterna hittade polisen hasch och kokain. På vågen fanns det rester kokain. Polisen hittade även två vapen inuti mc:n. Bild: Polisen

Mölndalsbo får fängelse för narkotika- och vapeninnehav

Hemma hos en man i Mölndal hittades över 30 000 narkotikaklassade tabletter, två pistoler och ammunition – efter att en granne hade klagat på oväsen och ringt till polisen. Tingsrätten dömer nu Mölndalsbon till tre år och fyra månaders fängelse, vilket GP var först med att rapportera om.

ANNONS
|

Det var under julafton som en kvinna bestämde sig för att ringa polisen efter att en granne i hade fört oväsen. En polispatrull åkte till ett lägenhetshus i centrala Mölndal, skriver GP.

Till en början fick inte polisen komma in i lägenheten. De hade flera diskussioner med den boende. De hotade också om att bryta upp ytterdörren. Men till slut blev de ändå insläppta.

LÄS MER:Använde fruns bank-id för att spela på nätcasinon – åtalas

– Båda männen visade tydliga tecken på att vara påverkade. Det låg mängder av narkotikarester i köket och vardagsrummet, sade en av polismännen under utredningen.

Hade över 30 000 narkotikaklassade tabletter

Senare skulle de visa sig att det fanns 29 803 tabletter alprazolam, 1 330 zopiklon, 1 809 zolpidem, en mindre mängd kokain och en hekto hasch.

ANNONS

Ägaren till lägenheten, en 24-årig man, greps och häktades. Den andre mannen blev även han frihetsberövad under en tid.

LÄS MER:Polisen sökte med hund i Greggered efter stort pådrag

En 24-åring man döms för att grovt narkotika brott och vapen brott. På bilden visas ett av vapnen, en brunaktig pistol.
En av de pistoler som 24-åringen hade gömt. Bild: Polisen

Gömde pistoler i mc:n

Polisen fick in tips om 24-åringen och misstankarna blev alltfler mot honom. En undersökning av flerfamiljshusets förråd utfördes och vid tillfället hittade polisen två pistoler i en tygpåse. De låg i sadeln till en mc.

I förhör berättade 24-åringen att han höll vapnen åt en annan kille, men han ville inte säga vem de tillhörde. Han menade också att han fick betalt i droger för att ha vapen och knark hos sig – att han blev utnyttjad för att han missbrukade.

– Jag antar att det var billigt för honom, så slipper han att sitta här. Nu blev jag i stället, sade mannen.

LÄS MER:Kvinna ringde polis om skjuten pojkvän – döms för falsklarm

Erkände köp av tabletter

Den 24-årige mannen erkände att han hade köpt de narkotikaklassade tabletterna.

– Jag har köpt dem, för att jag äter väldigt mycket tabletter, säger mannen, dock han vill inte berätta vem som har sålt dem till honom.

Men att tabletterna har använts för eget bruk är inte trovärdigt enligt domstolen. Flera ”knarklurar” hittades hos mannen, vilket signalerar att han själv har sålt tabletterna. Förutom ”knarklurarna” fanns även över 120 000 kronor i kontanter, samt utländska pengar. Dock, enligt mannen, ska dessa varit spelvinster.

Mannen döms för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott av Tingsrätten. Han får fängelse i tre år och fyra månader, vilket GP var först med att rapportera om.

LÄS MER:Anställd på Fagared blev misshandlad på jobbet – ung man döms

ANNONS