Musik, teater och utställningar – kulturlivet är tillbaka i Mölndal

Restriktionerna lättar och alla som längtat efter kultur kan våga sig på ett försiktigt jubel. Här är några av de evenemang och utställningar som går att njuta av i Mölndal i sommar.

ANNONS
|

Hos Konstkollektivet i Mölndal händer det saker redan nu i veckan. På fredagskvällen den 23 juli är det öppen scen med ett fullbokat schema, främst fyllt av musikakter.

LÄS MER:Lokala band jazzar loss på kommunens äldreboende

Dagen därpå vankas inte mindre än två konserter i samarbete mellan Konstkollektivet och Sofar sounds. Spelningarna sker klockan 14 och klockan 18 och den som vill komma får ansöka om att få en biljett. Sedan lottas platserna ut och först därefter, när spelningen närmar sig, meddelas den exakta platsen och vilka musiker som står på scen.

Den 25 augusti klockan 18:30 är det dags för en liknande konsert igen, i samma samarbete.

ANNONS

Mona G till Hällesåker

Lindome PRO har fixat musikunderhållning för alla country- och danssugna. Den 1 augusti kommer Mona G till Börjesgården i Hällesåker för en spelning. Det blir en halvtimme fylld av country följt av både svensktoppsmusik och spontandans.

Också kyrkorna öppnar portarna för den musiksugne. Bland uppträdandena finns bland annat den Göteborgsbaserade trion Krilja som spelar traditionella romska sånger från Ryssland och Östeuropa i Kållereds kyrka den 10 augusti.

LÄS MER:Glädjebeskedet: I år blir det sommarteater igen

Den som vill se en klassiker på teaterscenen kan bege sig till gläntan bakom Hemvärnsgården på Delbancogatan 10. Där spelar Teaterhuset Peter Pan 18 gånger i juli och augusti, för barn och vuxna.

Trähantverk och kvinnoporträtt

För den som gillar utställningar finns också mycket att uppleva. På Konstkollektivet ställer Mölndals Fotoklubb ut bilder under hela sommaren. Också konstnären André Apelqvist har en utställning där han visar trähantverk och teckningar inspirerade av naturen. Den 23 juli och två veckor framåt ställer Julia Lindvall ut måleri och den 21-22 augusti är det vernissage för en utställning i akryl signerad Emma Rosqvist.

LÄS MER:Fritidsbanken kan bli permanent: ”Finns ett stort behov”

På Gunnebo slott pågår utställningen Ostindiens rikedomar hela sommaren. Varje söndag fram till den 15 augusti är det dessutom trädgårdsvisning och den 22 juli samt 12 och 13 augusti blir det guidad visning om ostindiska influenser i 1700-talets mode.

Tatuering och arbetarhem

Den som vill strosa runt bland fler föremål kan bege sig till Mölndals stadsmuseum. Under sommaren visas både utställningen Mat i nöd och lust och Tatuera mera.

LÄS MER:Ny utställning på Mölndals stadsmuseum: ”Berör den nutida situationen för tatuerare”

Dessutom pågår en utställning om lokalt möbelhantverk från 1700 till 1900-talet och en utställning om hur ett arbetarhem i Mölndal såg ut vid 1900-talets början. Dessutom går det att titta in i öppna magasinet och hitta alla möjliga och omöjliga saker att minnas kring.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS