Rösterna är räknade – Lars Gahrn är Århundradets Mölndalsbo

Omröstningen är avgjord och Mölndals-Postens läsare har utsett Lars Gahrn till Århundradets Mölndalsbo!

ANNONS
|

Det har stått mellan fem starka kandidater: Mikael Ljungberg, Per Andersson, Ulla Jacobsson, Lars Gahrn, och Hilda Sparre.

Men strax efter klockan 21.30 på lördagskvällen stod det klart att historikern och folkbildaren Lars Gahrn har utsett till Århundradets Mölndalsbo.

– Den person som har fått flest röster i Århundradets Mölndalsbo, med hela 46 procent av rösterna, det är alltså en jordskredsseger, är – Lars Gahrn, säger Mölndals-Postens reporter Tobias Holmgren.

I nomineringen skrev Mölndals-Posten att redaktionens inkorg svämmade över med röster på den omtyckte Mölndalsprofilen så fort han presenterades som en utav de fem nominerade. Nu när rösterna är räknande fick Lars Gahrn motta utmärkelsen på den stora scenen i Stadshusparken.

ANNONS

Två finalister

Innan vinnaren utsågs presenterades vilka två som hade fått flest röster – Lars Gahrn och Per Andersson. När de två finalisterna tillkännagavs uttryckte de båda glädje och tacksamhet över beskedet.

– Jag är väldigt stolt och väldigt tacksam över alla som har röstat på mig. Jag vill ju tacka alla som har stått bakom mig, framför allt mina föräldrar. De har ju gått bort nu, och sen de gick bort känns Mölndal lite tomt och ofullständigt. För mig är mina föräldrar århundradets Mölndalsbor, säger Lars Gahrn.

– Det känns väldigt bra, jag är oerhört hedrad. Det känns fantastiskt att få vara kvar med Lars, säger Per Andersson.

Slutgiltiga vinnaren

Siffrorna talade dock sitt tydliga språk, och när Lars Gahrn fick beskedet att han vunnit i omröstningen var det med ödmjukhet som han tog emot utmärkelsen.

– Jag vet inte om jag själv hade röstat på mig, det finns så många andra framstående Mölndalsbor, säger han.

Lars Gahrn passade även på att lyfta fram de andra finalisterna i Århundradets Mölndalsbo.

– Jag har ju arbetat med att lyfta fram andra Mölndalsbor, och när jag ser tillbaka på vad jag har skrivit har jag lyft fram alla de andra finalisterna, utom mig själv och Mikael Ljungberg. Att jag inte har lyft fram Mikael är bara en tillfällighet, jag tycker verkligen att Mölndal stad ska hedra Mikaels minne, säger Lars Gahrn.

LÄS MER:Mölndalsdagarna är igång – här är alla bilder från folkfesten

LÄS MER:Bli intervjuad av Mölndals-Posten under Mölndalsdagarna

LÄS MER:Tack för alla röster i Århundradets Mölndalsbo – den 4 juni ses vi under Mölndalsdagarna

ANNONS