Wellibites grundare Sara Serray om succén i Draknästet: ”Nästan mer nervös igår”

Sara Serray från Bifrost gjorde succé i SVT:s programserie Draknästet under torsdagen.
– Det var väldigt smickrande och väldigt roligt att få återuppleva detta, säger hon till Mölndals-Posten.

ANNONS

LÄS MER:Sara Serray säljer Wellibites – och visar upp bolaget i SVT:s Draknästet

För tre år sedan startade Sara Serray företaget Wellibites som säljer sockerfritt och mineralberikat smågodis. Med raketfart har hon tagit sig ut på marknaden och säljer nu bland annat sin produkt i alla de större matvarubutikerna och apoteken.

Succé i Draknästet

På torsdagskvällen var Sara Serray med i SVT:s program Draknästet. En programserie där entreprenörer presenterar sin affärsidé. Gör man bra ifrån sig kan man få hjälp och pengar av fem investerare och riskkapitalister.

Sara gjorde succé inför den hårda juryn. Fyra av de fem investerarna ville köpa in sig med en miljon kronor vardera, i utbyte mot totalt åtta procent av bolaget.

– Det var väldigt smickrande och väldigt roligt att få återuppleva detta! Jag var nästan mer nervös igår av att titta på programmet, för jag visste ju inte heller hur de hade klippt ihop det. Jag fick ju ändå 25 procent av programtiden, så det var galet, säger hon.

Hon berättar att hon var ganska trött på delägarfrågan när hon kom till inspelningen. Hon hade nyss köpt ut sina gamla delägare som hon inte var helt nöjd med.

– Jag kände att om jag skulle ta in någon ny delägare den gången behövde det verkligen vara rätt, för jag ville inte göra om samma misstag och gå igenom samma sak igen.

LÄS MER:Goco i Åbro tar stora kliv framåt – första hyresgästen flyttar snart in i nya området

"Gör verkligen det här med hjärtat”

Inledningsvis fick Sara Serray i sitt eget tycke för låga bud.

– Sen så blev det ju en så het budgivning och de höjde och gick ihop, eller kunde göra det själva, så det var så sjukt mycket att ta ställning till, säger hon.

Att förhandla öppet inför mängder med kameror tyckte hon inledningsvis var nervöst. Men sen släppte det.

– Det blir ju svårt att undgå att det är på tv liksom. Men sen när jag hade börjat med min pitch och vi började ha en dialog, då tänkte jag faktiskt inte på kamerorna längre, säger Sara Serray.

Största anledningen till att det gick så bra tror Sara Serray är att hon kunde visa upp ett stabilt och välskött företag med en produkt som ligger bra i tiden.

– Jag tror att alla mina kundavtal och min framgång talar för sig själv. Och säkert att min passion syns, jag gör verkligen det här med hjärtat till 100 procent.

LÄS MER:Bifrostkalaset vill locka ungdomar till föreningslivet

Sålde bolaget under sommaren

Under sommaren, ett par månader efter inspelningen, sålde Sara Serray sitt Wellibites till koncernen Humble group. Något som Mölndals-Posten skrev om i juni. Medverkan i Draknästet hade däremot ingen betydelse där.

– Nej, det hade det inte, utan det kom liksom från ett annat håll. Det var helt oväntat. Det var bara så galet att allt skedde samtidigt. Hade någon sagt för ett år sedan att det här och det här kommer att hända, så hade jag aldrig trott på det, säger hon.

Sara Serray köpte alltså på ett halvår ut de gamla delägarna, var med i Draknästet och sålde sedan hela bolaget som hon fortfarande är vd för. Investerarna från Draknästet hann däremot inte skriva på papperna innan beslutet om att sälja bolaget kom – och gick därmed miste om dealen.

– Jag har kanske inte levt så sunt som jag brukar under den perioden. Jag har inte hunnit träna så mycket, inte hunnit handla mat flera veckor ens, det har varit extrema dagar där jag kommer hem vid halv elva och sover för att sedan gå upp och jobba igen.

LÄS MER:Thomas scanner ska upptäcka coronasjuka vid entrén

Är det värt det?

– Ja, det är det. För jag gör någonting som jag tycker är så galet roligt och jag vet att jag skapar förändring i världen, i marknaden och i folks liv.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS