Toppmålvakt lämnar Bundesliga för Jitex: ”Väldigt roligt att vara här”

Jitex Mölndal har gjort klart med en toppmålvakt. 26-åriga Emma Lind återvänder till klubben efter spel i FC Rosengård och senast tyska Bundesliga.

ANNONS
|

– Det känns väldigt roligt att vara här igen och jag ser fram emot den här höstsäsongen. Förhoppningsvis kan jag komma in och bidra med min erfarenhet och kvalité, säger Emma Lind på föreningens hemsida.

Hon spelade senast för Mölndalsklubben 2015 och stod då i samtliga 26 matcher i elitettan. Hon har också gjort tre säsonger i allsvenskan för Limhamn Bunkeflo och FC Rosengård. Dessutom har hon spelat fyra landskamper med U23-landslaget.

LÄS MER:Lämnade Jitex – nu ska Ema Paljevic spela allsvensk fotboll för AIK

God relation

Emma Lind kommer närmast från Turbine Potsdam som håller till i tyska Bundesliga. Men det kontraktet bröts efter ett drygt halvår och nu är hon alltså åter i Mölndal.

ANNONS

– Emma önskade komma till en klubb som förstamålvakt, Hon har spelat i Jitex tidigare och det finns en god relation mellan henne och klubbens spelaransvariga Malin Fors sedan tiden då de spelade ihop, säger Jitex medieansvarige Rudy Alvarado.

LÄS MER:Jitex hyllar stjärnorna – med nya jubileumströjor: ”Vi kommer sticka ut lite”

”Stort lyft för vår unga trupp”

Målvakten, med Vadstena GIF som moderklubb, kommer konkurrera om positionen mellan stolparna med Emma Lööv och Anna Larsson. Så här beskriver Malin Fors Jitex nygamla målvakt:

– En helt klart meriterad målvakt som ansluter till vår trupp och vi är väldigt stolta över att hon velat fortsätta sin karriär hos oss. Hon kommer med väldigt mycket rutin och jag är helt övertygad över att det kommer att bli ett stort lyft för vår unga trupp, säger Malin Fors på klubbens hemsida.

LÄS MER:Flera talanger från Mölndal är ute på landslagsuppdrag

Jitex inledde höstsäsongen i lördags med att spela 0–0 borta mot bottenlaget Bollstanäs. Mölndalslaget är för närvarande på tionde plats efter 14 omgångar. På söndag är det ny bortamatch men då mot elfteplacerade IFK Norrköping.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS