Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Anton Storm

KD: Vi prioriterar kärnan i kommunala verksamheter

Svar till Lena Knapasjös insändare ”Vad lägger kommunen pengar på egentligen?” (Mölndals-Posten 9 januari) och kommunikationschef Malin Schöldsteins svar ”Mölndals stad: Därför är kommunikatörer viktiga” (Mölndals-Posten 12 januari).

ANNONS
|

Vi håller med er båda om att stadens resurser och medborgarnas pengar ska hanteras både på ett effektivt och ett ansvarsfullt sätt. Det är många saker som kan anses vara viktiga och därför många saker som skulle kunna få utrymme i en kommunal budget. I goda tider kan mer få plats, och i sämre mindre. Det är dock alltid viktigt att vara tydlig i sin prioritering och vi kommer alltid att höja våra röster för att det är kärnan i de kommunala verksamheterna som ska prioriteras först.

I den budget som Kristdemokraterna presenterade i höstas visade vi, som enda parti i kommunfullmäktige, att vi menar allvar i våra prioriteringar. Vi valde att dra ner totalt 27 administrativa tjänster under åren 2024–2026 och att lägga ut de pengarna direkt i de verksamheter som behöver det mest, däribland de som sörjer får våra barn och äldre.

ANNONS

Adam F Laurén (KD), gruppledare

Jenny Holf (KD), vice gruppledare

LÄS MER:Lägg hellre offentliga medel på skolpersonal

LÄS MER:Mölndals stad: Därför är kommunikatörer viktiga

LÄS MER:Vad lägger kommunen pengar på egentligen?

ANNONS