Sidan ”Byggs just nu” på kommunens hemsida har inte uppdaterats sedan 10 september 2020.
Sidan ”Byggs just nu” på kommunens hemsida har inte uppdaterats sedan 10 september 2020. Bild: Erika Arnadottir

Vad lägger kommunen pengar på egentligen?

”Är det verkligen kommunikatörer som behövs nu, när kommunen samtidigt håller på att ’spara’ i de verksamheter som man enligt lag är skyldig att bedriva?” skriver Lena Knapasjö i en insändare.

ANNONS
|

Gick in på Mölndals hemsida för att leta efter info om nybyggnationen på Larssons Berg. På sidan ”Byggs just nu” finns inte någon information om detta, trots att arbetet är igång sedan början på december. Ser att sidan inte uppdaterats sedan 2020-09-10!

Fortsatte sedan att kolla runt lite bland kommunens information och hamnade på ”Lediga jobb”. Vad söker man för nya medarbetare i dessa spartider? Jo, bland annat två kommunikatörer, som ska ”planera kommunikationsinsatser, skapa inlägg för sociala medier, skriva nyhetsartiklar, fotografera eller filma. De kommer ingå i stadens kommunikationsnätverk bestående av drygt 20 engagerade kommunikatörer som alla har Mölndals stads bästa för ögonen”.

ANNONS

Är det verkligen kommunikatörer som behövs nu, när kommunen samtidigt håller på att ”spara” i de verksamheter som man enligt lag är skyldig att bedriva? Vård, skola och barnomsorg borde vara fredade från sparbeting och det sista man drar in på, i alla fall så länge kommunen bedriver och bekostar verksamheter utan att det är en ”kommunal angelägenhet”!

Jag har under åren skrivit många insändare, som handlat om Mölndal. Jag har ofta ställt frågor riktade till kommunen, men aldrig fått något svar, bemötande eller kommentar från någon politiker, ansvarig tjänsteman eller kommunikatör! Förstår nu av arbetsbeskrivningen, att de sistnämnda ska hålla till på sociala medier och inte i den gammaldags tidningsvärlden. Inte heller verkar hemsidan vara prioriterad, då sidan jag besökte, inte uppdaterats på drygt 3 år.

Lena Knapasjö

LÄS MER:Mölndals stad: Därför är kommunikatörer viktiga

LÄS MER:Lägg hellre offentliga medel på skolpersonal

LÄS MER:KD: Vi prioriterar kärnan i kommunala verksamheter

ANNONS