Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stig Hedstrom

Barnen förlorare när Mölndals stad sparar på skolan

”Vad ska vi göra med de barn som kommer att välta möbler, bli utagerande, självdestruktiva, som inte kommer att kunna följa med i undervisningen, som kommer att skada både vuxna och elever, som kommer att bli hemmasittare, som kommer att kosta samhället många skattemiljoner för att det ska sparas på dem NU?” skriver Anna i en insändare.

ANNONS
|

Har alltid hävdat att sockerbagarsången borde sluta: ”Är du snäller så kan du få, men är du stygger så får du två” – dels för att det inte finns stygga barn, dels för att om det nu fanns det så skulle dubbel dos pepparkaka göra eventuella dummingar snälla eftersom man blir snäll av pepparkaka. Glasklar logik.

Men, när det nu finns så gott om stygga vuxna, vad ska vi göra då? Vuxna som bestämt att det är vikariestopp och anställningsstopp och inköpsstopp till skolan? Vuxna som bestämt att alla elevassistenter som inte är tillsvidareanställda – och det är de allra flesta – blir av med jobbet nu!

ANNONS

Vad ska vi göra med alla de barn som inte längre kommer att få det stöd och de anpassningar i skolan som de har rätt till, som de så väl behöver och som vi har kämpat intensivt för att de äntligen ska få tillgång till?

Vad ska vi göra med de barn som kommer att välta möbler, bli utagerande, självdestruktiva, som inte kommer att kunna följa med i undervisningen, som kommer att skada både vuxna och elever, som kommer att bli hemmasittare, som kommer att kosta samhället många skattemiljoner för att det ska sparas på dem NU?

Vad ska vi göra? Alla pepparkakor i världen räcker inte för att omintetgöra ett så omfattande beslut som Mölndals stad tagit för att strypa skolornas möjligheter till god undervisning som följer läroplan och barnkonvention.

Med önskan om en någorlunda jul och viss önskan att orka med en vårtermin!

Eller, förresten.

Jag lånar Churchills ord och skickar med dem hem till de familjer som kommer att gå en mycket oviss framtid till mötes: ”If you are going through Hell, keep going.”

Anna

LÄS MER:Liberalerna: Skolan först!

LÄS MER:V: Högre skatt skulle lätta trycket på skolan

LÄS MER:Föräldrar rasar mot sparkraven – vittnar om stök på Katrinebergsskolan i Åby

ANNONS