Efter branden: Gunilla fick flytta hem – Linda får vänta flera månader

Gunilla Hansen får flytta tillbaka till sin lägenhet. Linda Hansson får hämta en favoritblus – men det kommer dröja månader innan hon får flytta hem igen. De båda kvinnorna fick under tisdagen besöka sina lägenheter efter storbranden i Lindome.

ANNONS
LocationLindome||

Gunilla Hansen dricker ett glas vatten. Hon står lutad mot en lyktstolpe utanför sin lägenhet på Tåbrovägen 3 i Lindome. Efter lördagens storbrand, där sex lägenheter blev totalt utbrända och ett stort antal fick rök- och vattenskador, flyttade Gunilla Hansen hem till sina barn. Under tisdagen kunde hon flytta tillbaka till sin egen lägenhet igen.

– Det känns gott att vara hemma. Jag längtar efter att få sova i min egen säng, berättar Gunilla Hansen.

Det första hon ska göra i lägenheten är att dricka kaffe. Inte för att det varit brist på kaffe hemma hos barnen utan för att känns som vanligt. Något som dock inte är som vanligt är röklukten och det vattenfyllda förrådet. Men Gunilla Hansen oroar sig inte över sin egen situation. Hon tycker att hon klarat sig bra.

ANNONS

– Vi lever ju allihop, men det är hemskt att många inte har någonstans att bo nu, säger Gunilla Hansen.

LÄS MER:Polisen om utredningen efter storbranden

Månader innan Linda kan flytta tillbaka

I uppgången bredvid, på Tåbrovägen 5, bor Linda Hansson. Det kommer ta månader innan hon och hennes två söner får flytta tillbaka. Under tisdagen besökte de lägenheten för första gången sedan branden.

– Det var jobbigt. Det tuffa är att jag inte har någonting kvar. Det är nästan bara porslinet som har klarat sig, berättar Linda Hansson.

Något som hade klarat sig från lågorna var dock en rosa blus. Det var det enda som Linda Hansson höll i händerna när hon klev ut ur lägenheten. Varför hon har tagit med sig blusen vet hon inte riktigt. Den är en favorit men samtidigt obetydlig nu.

– Jag kände mig förvirrad där inne, berättar Linda Hansson.

Det var i söndags som Linda Hansson fick reda på att hennes lägenhet totalförstörts i branden. Hon fick även beskedet att det kommer ta månader innan hon och sönerna kan flytta tillbaka.

– Nu bor jag hos min pappa. Det är väldigt litet här så jag kan inte bo ihop med mina söner.

LÄS MER:De har redan fått sova i brandhärjade huset i Lindome

Vaknade av att sonen ringde

Att inte bo med sina söner tycker Linda Hansson är jobbigt. Speciellt efter vad de har varit med om. Men hon är lättad över att sönerna inte var hemma när det brann. Trots att hennes tonårskillar inte befann sig i lägenheten var det sonens telefonsamtal som fick Linda Hansson att springa ut ur lägenheten.

– Jag hade inte hört att någon knackade på dörren. Jag vaknade av att min son ringde och sa att det brann i vårt lägenhetshus, berättar Linda Hansson.

Väl ute på den rökfyllda parkeringsplatsen började saker falla på plats för Linda.

– Vi fick backa hela tiden för röken kom närmre och närmre. Jag kom att tänka på mina katter uppe i lägenheten.

Linda Hansson var säker på att katterna inte skulle överleva. Men tidigt på söndagsmorgonen fick hon beskedet att de överlevt.

– Det är en av katterna som inte mår så bra nu, men den andra katten verkar vara okej, säger Linda Hansson.

LÄS MER:De blev vittnen till storbranden – grannen Göran såg lågorna slå upp

Letar nytt boende

Just nu letar Linda Hansson efter en ny lägenhet. Hon beskriver att hon har svårt att koppla av.

– Jag hoppas att jag får en ny bostad snart. Jag behöver det.

Hon lägger till:

– Att kliva in i sitt hem, som är helt förstört och fyllt med vatten, var mycket värre än vad jag trodde. Jag vill landa lite och få börja om.

LÄS MER:Ett 40-tal evakuerade efter svårsläckta storbranden

ANNONS