Erika Arnadottir, chefredaktör och ansvarig utgivare på Mölndals-Posten.
Erika Arnadottir, chefredaktör och ansvarig utgivare på Mölndals-Posten. Bild: Elvira Linderot

Erika Arnadottir: Fler tar del av Mölndals-Posten digitalt

Mölndals-Posten når nu i snitt 18 000 digitalt – dagligen. Det är otroligt glädjande och ett kvitto på att vi träffar rätt med våra satsningar, skriver chefredaktör Erika Arnadottir.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
LocationMölndal|

Nu står det klart att Mölndals-Posten når ut till allt fler läsare digitalt! Den årliga räckviddsrapporten Orvesto konsument från Kantar Sifo har presenterats, och siffrorna för 2023 talar sitt tydliga språk. Mölndals-Posten har tagit ett kliv i rätt riktning, och når nu i snitt 18 000 digitalt – per dag.

Enligt den färska medieundersökningen har Mölndals-Posten nu en nettoräckvidd på 33 000, papperstidning och e-tidning inkluderat.

Som chefredaktör är detta förstås otroligt glädjande siffror, och självklart är det extra kul att se att våra digitala satsningar nu syns även i dessa sammanhang.

Följ Mölndals-Posten på Tiktok och Linkedin

Så vad är det då för digitala satsningar jag syftar på? Mölndals-Posten jobbar ständigt med att testa olika sätt att förmedla nyheter genom vår app och på molndalsposten.se. Vi har till exempel utvecklat vårt berättande i rörlig form, något som inte är möjligt att få med i en papperstidning. Vi finns också på flera olika sociala medieplattformar. Tusentals personer följer oss på Facebook och Instagram, där vi funnits i flera år, och sedan ett tag tillbaka finns Mölndals-Posten på Tiktok. I veckan publicerades det allra första inlägget på Mölndals-Postens Linkedin-sida – möjligen kan man hävda att vi är sent ute, men ändå en historisk händelse!

ANNONS

Men allt är förstås inte bara frid och fröjd. Vi har dragits med en del buggar i app och på sajt den senaste tiden. Den som söker sig till oss digitalt kommer att mötas av en betalvägg. Frustrerande tycker en del, men för oss är det självklart att Mölndals-Postens journalistik är till för våra prenumeranter. Men kanske har du som prenumerant upplevt att du loggats ut gång på gång? Det har arbetats flitigt för att åtgärda problemet, och nu ska det vara löst.

Journalistik som engagerar

För att lyckas digitalt gäller det för oss att göra journalistik som engagerar, och räckviddsökningen visar på just det. Siffrorna i sig är som sagt glädjande, men framför allt gläds jag åt att fler kan ta del av kvalitetsjournalistik från Mölndal. Journalistik som påverkar och gör skillnad i människors vardag.

Så tack för att du läser Mölndals-Posten! Och följ oss gärna digitalt – genom vår app eller på sociala medier.

Laddar ner Mölndals-Postens app!

Här hittar du Mölndals-Postens app i AppStore och Google Play.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!

LÄS MER:Därför ligger våra artiklar bakom betalvägg

LÄS MER:Tack för att ni delar med er av era berättelser

LÄS MER:Nu bryter vi en tradition – häng med!

LÄS MER:Kan en epa-dunksfest rädda Mölndal som kulturstad?

ANNONS